Datanomi

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
Käytön tuen osaamisala

Koulutuksen tavoite

Datanomi tuntee etätyöskentelyn vaatimukset tietoverkoille sekä osaa määritellä ja asentaa verkkoyhteyksiä – sekä laitteistoja että ohjelmistoja. Datanomi toimii usein tukihenkilönä ja kouluttajana omalla erityisosaamisalueellaan.

Opinnot sisältävät tietojenkäsittelyn perusteiden lisäksi markkinointi-, kouluttaja- ja yrityskoulutusta sekä ohjelmisto-, verkko-, palvelin- ja laitteistoasennuksia. Internetkoulutus on opinnoissa vahvasti mukana: koulutukseen sisältyy niin nettipalvelin kuin asiakassivustojen monipuolinen toteuttaminenkin. Datanomi toteuttaa monipuolisia sähköisiä ja painettuja julkaisuja.

Datanomi on työpaikalla usein muita avustavassa ja ohjaavassa roolissa tietoteknisissä kysymyksissä. Koulutusohjelmavalinnan mukaisesti ammatti- ja aikuisopistosta valmistuvilla datanomeilla on hyvät valmiudet toimia myynti- ja myynnin tukitehtävissä tietotekniikka-alalla. Muutaman vuoden työkokemuksen jälkeen datanomille on luontevaa perustaa alalle oma yritys.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen toisen asteen koulutus antaa opiskelijalle jatko-opintokelpoisuuden; mahdollisuuden jatkaa opintoja korkeakoulussa tai yliopistossa.

Myös työnantajat kouluttavat osaavia ja innokkaita nuoria esim. teollisuuden omissa oppilaitoksissa.

Lisätiedot: koulutuspäällikkö Mikko Siirilä puh. 044 906 0305 tai mikko.siirila@vaao.fiAsiakaspalvelut

 

Pikalinkkejä

Yhteystiedot

Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto

Y-tunnus: 0206289-7

Vanhankyläntie 2,
37630 Valkeakoski
Keskus /INFO Väinölä

PL 119,
37601 Valkeakoski
(03) 574 21

Sähköpostit ovat muotoa
etunimi.sukunimi@vaao.fi